Tafelzeil of tafelkleed?

Tafelbedekking is iets wat vrijwel ieder huishouden nodig heeft. Iedereen knoeit immers wel eens aan tafel en daarnaast is het tegenwoordig ook een echte eye-catcher wanneer je een hip tafelzeil op je tafel hebt liggen. Men vindt het tegenwoordig steeds belangrijker om een mooi interieur te hebben thuis. Een tafelzeil kan daar zeker aan bijdragen. Er zijn hele trendy tafelzeilen verkrijgbaar en wat een voordeel is, is dat erg voordelig in aanschaf is. Je kunt dus een echte tafel interieurtrend in huis halen voor slechts een paar tientjes.

Welke soorten tafelbedekking zijn er?

Tafelzeil

Een tafelzeil is een soepel pvc zeil wat mooi over de randen van je tafel valt. Het grote voordeel van pvc tafelzeil is dat je het gemakkelijk en in een mum van tijd hebt schoongemaakt. Daarnaast is tafelzeil ook verkrijgbaar in tientallen, al dan niet honderden verschillende printjes. Er is dus voor ieders wens wel een mooi tafelzeil te scoren.

Tafelkleed

Een tafelkleed is vaak niet van pvc maar van stof. Veel mensen vinden een tafelkleed vanwege het materiaal mooier voor het oog. Een tafelkleed heeft als voordeel dat het in de meeste gevallen machine wasbaar is, wat voor gemak zorgt. Nadeel is dat het vaak wel in minder printjes verkrijgbaar is.

Gecoat tafelzeil

Een combinatie van tafelzeil en tafelkleed, het bestaat! Bij www.hiptafelzeil.nl valt deze combinatie onder ‘wasbaar gecoat tafelzeil’. Het is geweven linnen met een coating van acryl. Het gecoate tafelzeil is weliswaar iets duurder in aanschaf, maar je profiteert dan ook van de vele voordelen die het biedt. Het is gemakkelijk afneembaar, wasbaar in de wasmachine én het heeft de mooie uitstraling van tafelkleed. Dé oplossing wanneer je van de voordelen van zowel het tafelzeil als het tafelkleed wilt profiteren.

De verschillen op een rijtje:

– Tafelzeil is het gemakkelijkst schoon te maken, simpelweg met een vochtige doek. Tafelkleed vaak niet.
– Tafelkleed is wasbaar in de machine, zorgt dus voor gemak, maar het duurt wel lang.
– Tafelzeil is in meer prints verkrijgbaar dan tafelkleed
– Gecoat tafelzeil is een combinatie van beide producten en biedt dus diverse voordelen.

Waar is tafelzeil en tafelkleed te koop?

In een aantal fysieke winkels worden tafelkleden en tafelzeilen aangeboden. Voor een groot aanbod in beide producten én vaak ook voor een voordeligere prijs, is www.hiptafelzeil.nl de webwinkel waar je moet zijn voor een tafelzeil, tafelkleed of gecoat tafelzeil!