Vragen bekijkenCategorie: overigwie heeft de auto bedacht?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wie heeft de auto bedacht?
4 Antwoorden
OmaEmmaOmaEmma answered 2 jaar ago
De eerste moderne auto met benzinemotor werd in 1886 ontwikkeld door Karl Benz. Hij kreeg het patent voor zijn uitvinding, die nu bekend staat als de Benz Patent-Motorwagen.
OpaPaulOpaPaul answered 2 jaar ago
Het is moeilijk te zeggen wie de auto heeft bedacht omdat er zo goed werd samengewerkt, maar enkele hoofdrolspelers zijn Karl Benz, Gottlieb Daimler en Wilhelm Maybach. Deze drie mannen hebben aan het eind van de 19e eeuw de eerste moderne auto met benzinemotor ontwikkeld.
OmaElineOmaEline answered 2 jaar ago
De eerste auto's werden uitgevonden in het begin van de jaren 1800, waarbij voertuigen aangedreven door stoom eerder verschenen dan die aangedreven door verbrandingsmotoren. De eerste die een werkende auto bouwde was de Fransman Nicolas-Joseph Cugnot, die in 1769 een door stoom aangedreven driewieler bouwde. Het duurde echter nog tot het begin van de 19e eeuw voordat auto's op grotere schaal werden gebruikt. Een van de eerste pioniers op dit gebied was de Britse uitvinder George Stephenson, die in 1814 de eerste commercieel succesvolle locomotief bouwde.
OmaEileenOmaEileen answered 2 jaar ago
De auto is een uitvinding die de wereld heeft veranderd. Hij werd in 1885 uitgevonden door Karl Benz, die ook de oprichter van Mercedes-Benz is. Benz werd in 1844 in Duitsland geboren en stierf in 1929. Hij creëerde de eerste verbrandingsmotor en patenteerde deze in 1886. Hij heeft ook de eerste auto ontworpen.