Vragen bekijkenCategorie: gezondheidwelke lichaamstemperatuur is normaal?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
welke lichaamstemperatuur is normaal?
3 Antwoorden
OpaAlfredOpaAlfred answered 2 jaar ago
De normale lichaamstemperatuur is 98,6 graden Fahrenheit (37 graden Celsius). Koorts wordt meestal gedefinieerd als een lichaamstemperatuur van 100,4 graden of hoger. Er is echter discussie over wat koorts is, en sommige bronnen zeggen dat alles boven 99 graden Fahrenheit koorts is.
OmaEviOmaEvi answered 2 jaar ago
Volgens de Mayo Clinic is de normale lichaamstemperatuur 98,6 graden Fahrenheit (37 graden Celsius). De temperatuur van een persoon kan stijgen of dalen door verschillende factoren, waaronder activiteit, lichaamsbeweging, ziekte, infectie, stress en meer.
OmaWendyOmaWendy answered 2 jaar ago
De normale menselijke lichaamstemperatuur is 98,6 graden Fahrenheit (37 graden Celsius). De lichaamstemperatuur van een persoon kan variëren afhankelijk van het tijdstip van de dag, het activiteitsniveau en de omgeving. Bijvoorbeeld, de lichaamstemperatuur van een persoon is meestal lager in de ochtend en hoger in de avond. Wanneer iemand actief is, stijgt zijn lichaamstemperatuur omdat er dan meer energie wordt geproduceerd. En wanneer iemand zich in een warme omgeving bevindt, stijgt zijn lichaamstemperatuur omdat de warme omgeving het gemakkelijker maakt om de interne lichaamswarmte vast te houden.