Vragen bekijkenCategorie: bejaardenwelke leeftijd worden ouderen nu gevaccineerd?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
welke leeftijd worden ouderen nu gevaccineerd?
4 Antwoorden
OmaAnnaOmaAnna answered 2 jaar ago
Senioren worden gevaccineerd op een leeftijd die past bij hun gezondheid en welzijn. Praat met een gezondheidsdeskundige om meer te weten te komen over de aanbevolen vaccinaties voor senioren.
OpaUlrichOpaUlrich answered 2 jaar ago
Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat vaccinatieschema's van land tot land verschillen. Als algemene regel geldt echter dat senioren begin tot halverwege hun zestigste worden gevaccineerd. Dit komt omdat het immuunsysteem de neiging heeft te verzwakken met de leeftijd, dus oudere volwassenen zijn vatbaarder voor bepaalde ziekten. Vaccins helpen oudere volwassenen te beschermen tegen ziekten als griep, longontsteking en gordelroos.
OpaMarcOpaMarc answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende soorten vaccins die senioren gewoonlijk krijgen, en de leeftijdsgroep voor elk vaccin kan enigszins variëren. De meest voorkomende vaccins die voor senioren worden aanbevolen zijn het griepvaccin, het pneumokokkenvaccin en het gordelroosvaccin Het griepvaccin wordt aanbevolen voor iedereen boven de 6 maanden, maar het is vooral belangrijk voor senioren om zich te laten vaccineren omdat zij meer kans hebben op complicaties van de griep. Het pneumokokkenvaccin wordt aanbevolen voor alle volwassenen van 65 jaar en ouder.
OpaPeterOpaPeter answered 2 jaar ago
Dat hangt van de staat af, maar over het algemeen worden senioren rond hun 65e gevaccineerd. Sommige staten bieden vaccinaties aan senioren vanaf 60 jaar, terwijl andere staten pas vaccinaties aanbieden aan senioren als ze 65 jaar of ouder zijn. Het belangrijkste is dat u bij het ministerie van Volksgezondheid van uw staat nagaat voor welke leeftijdsgroep in uw staat vaccinaties worden aangeboden.