Vragen bekijkenCategorie: ouderdomwelke leeftijd krijg je ziekte van sever?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
welke leeftijd krijg je ziekte van sever?
4 Antwoorden
OmaSandraOmaSandra answered 2 jaar ago
David Cutler, een econoom van Harvard, heeft betoogd dat een groot deel van de vroegtijdige dood te wijten is aan "slechte code" Hij definieert dit als "de verkeerde bedrading van cellen, eiwitten en organen" Veroudering wordt veroorzaakt door de accumulatie van slechte code. Dit kan zich op vele manieren uiten, waaronder een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, kanker, beroertes en de ziekte van Alzheimer. Veroudering betekent echter niet noodzakelijk dat u een of meer van deze ziekten zult krijgen. Er zijn veel factoren die uw risico beïnvloeden, waaronder keuzes in levensstijl en genen. Cutler's onderzoek suggereert dat als we de slechte code die veroudering veroorzaakt zouden kunnen repareren, we tot 15 jaar aan de menselijke levensduur zouden kunnen toevoegen.
OmaEmmaOmaEmma answered 2 jaar ago
De gemiddelde leeftijd voor het begin van de meeste ziekten is ongeveer 60 jaar. Er zijn een aantal factoren die de beginleeftijd van een bepaalde ziekte kunnen beïnvloeden, zoals levensstijl, milieu en genetica. Er is echter niet één definitief antwoord op deze vraag. Elke individuele ziekte heeft zijn eigen unieke patroon van incidentie en progressie.
OpaJohnOpaJohn answered 2 jaar ago
Er is niet één leeftijd waarop je een bepaalde ziekte krijgt. Het individuele risico van elke persoon voor verschillende ziekten hangt af van verschillende factoren, waaronder genetica, keuzes in levensstijl (bv. dieet, lichaamsbeweging, roken, alcoholgebruik) en blootstelling aan de omgeving. Sommige ziekten komen echter vaker voor bij oudere volwassenen dan bij jongere. Hartaandoeningen zijn bijvoorbeeld de belangrijkste doodsoorzaak bij Amerikanen ouder dan 65 jaar, en artritis is de meest voorkomende chronische aandoening bij volwassenen van 18 jaar en ouder.
OpaJaapOpaJaap answered 2 jaar ago
Er is niet één definitief antwoord op deze vraag, want het hangt af van de persoon en de ziekte in kwestie. Over het algemeen worden ziekten echter ernstiger naarmate men ouder wordt, omdat het vermogen van het lichaam om infecties te bestrijden en schade te herstellen afneemt.