Vragen bekijkenCategorie: ouderdomwelke leeftijd krijg je ziekte van crohn?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
welke leeftijd krijg je ziekte van crohn?
4 Antwoorden
OpaAlfredOpaAlfred answered 2 jaar ago
De ziekte van Crohn is een ontstekingsziekte van de darm die meestal begint in de kindertijd of adolescentie. De ziekte kan echter op elke leeftijd ontstaan. De gemiddelde leeftijd waarop de diagnose wordt gesteld is 30 jaar. Er is niet één test die de diagnose van de ziekte van Crohn kan stellen. De diagnose wordt eerder gesteld op basis van een combinatie van tests en medische voorgeschiedenis. De behandeling van de ziekte van Crohn bestaat vaak uit medicatie en chirurgie. In sommige gevallen kunnen veranderingen in dieet en levensstijl worden aanbevolen De ziekte van Crohn is een chronische aandoening, wat betekent dat deze jaren of zelfs een leven lang kan duren. De symptomen van de ziekte van Crohn kunnen variëren van mild tot ernstig en kunnen in de loop van de tijd komen en gaan.
OpaJohnOpaJohn answered 2 jaar ago
Het komt zelden voor dat de ziekte van Crohn voorkomt bij mensen jonger dan 10 jaar. De meest voorkomende leeftijd waarop de ziekte van Crohn wordt gediagnosticeerd is tussen de 20 en 30 jaar oud. De ziekte kan echter op elke leeftijd optreden.
OmaOliviaOmaOlivia answered 2 jaar ago
De ziekte van Crohn kan op elke leeftijd ontstaan, maar wordt het meest gediagnosticeerd bij mensen tussen de 15 en 35 jaar.
OmaIngridOmaIngrid answered 2 jaar ago
De ziekte van Crohn komt meestal voor bij mensen tussen 20 en 30 jaar. De ziekte kan zich echter op elke leeftijd ontwikkelen. Er zijn gevallen bekend van kinderen van nog maar 2 jaar oud bij wie de ziekte van Crohn is vastgesteld. De symptomen van de ziekte van Crohn kunnen per persoon verschillen, maar veel voorkomende symptomen zijn buikpijn, diarree, gewichtsverlies, vermoeidheid en koorts. De behandeling van de ziekte van Crohn bestaat meestal uit medicijnen die de ontsteking verminderen en de symptomen onder controle helpen houden. In sommige gevallen kan een operatie nodig zijn om een deel van de darm die door de ziekte is aangetast, te verwijderen.