Vragen bekijkenCategorie: overigwat zijn ouderdomsvlekken?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wat zijn ouderdomsvlekken?
3 Antwoorden
OpaUlrichOpaUlrich answered 2 jaar ago
Ouderdomsvlekken zijn donkere vlekken die meestal ontstaan op de huid als mensen ouder worden. Ze worden veroorzaakt door een ophoping van melanine, het pigment dat de huid zijn kleur geeft. Ouderdomsvlekken kunnen ontsierend zijn en sommige mensen vinden ze gênant, maar over het algemeen zijn ze ongevaarlijk en hoeven ze niet behandeld te worden. Als u echter van ouderdomsvlekken af wilt, zijn er enkele behandelingen die kunnen helpen. Deze omvatten lasertherapie, dermabrasie en cryotherapie.
OpaRinusOpaRinus answered 2 jaar ago
Ouderdomsvlekken zijn kleine, donkere vlekjes die meestal verschijnen op het gezicht, de handen en de armen als mensen ouder worden. Ze worden veroorzaakt door een ophoping van pigment in de huid, en ze kunnen worden behandeld met lasers of andere lichttherapieën.
OpaErikOpaErik answered 2 jaar ago
Ouderdomsvlekken zijn bruine, platte plekken op de huid die meestal voorkomen bij mensen ouder dan 50 jaar. Ze krijgen hun naam omdat ze vaak voorkomen bij oudere mensen en worden veroorzaakt door blootstelling aan de zon. Ouderdomsvlekken worden veroorzaakt door een ophoping van melanine in de huid. Melanine is het pigment dat de huid zijn kleur geeft. Wanneer zich op één plaats te veel melanine ophoopt, kan zich een bruine vlek vormen. Ouderdomsvlekken kunnen ook worden verward met sproeten, die ook worden veroorzaakt door een ophoping van melanine, maar sproeten zijn meestal donkerder dan ouderdomsvlekken en hebben een onregelmatigere vorm.