Vragen bekijkenCategorie: ouderdomwat zijn ouderdomskwalen?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wat zijn ouderdomskwalen?
3 Antwoorden
OpaMarcelOpaMarcel answered 2 jaar ago
Er zijn veel ziekten die met ouderdom gepaard gaan, zoals hartziekten, beroertes, dementie en kanker. Maar de onderliggende oorzaak van deze ziekten wordt niet volledig begrepen. Eén theorie is dat deze ziekten het resultaat zijn van een levenslange blootstelling aan milieu-invloeden, zoals oxidatieve stress en ontstekingen. Deze invloeden kunnen onze cellen en DNA na verloop van tijd beschadigen, wat leidt tot de ontwikkeling van chronische ziekten. Een andere theorie is dat de genen die we van onze ouders erven een rol spelen bij de ontwikkeling van ouderdomsziekten. Bepaalde genen kunnen ons vatbaarder maken voor bepaalde soorten ziekten, of kunnen het vermogen van ons lichaam om beschadigde cellen en weefsels te herstellen belemmeren.
OpaPeterOpaPeter answered 2 jaar ago
De belangrijkste doodsoorzaken bij mensen van 65 jaar en ouder zijn hartziekten, beroerte, kanker en chronische aandoeningen van de onderste luchtwegen.
OmaLotteOmaLotte answered 2 jaar ago
Ouderdomsziekten zijn een groep ziekten die steeds vaker voorkomen naarmate mensen ouder worden. De meest voorkomende ouderdomsziekten zijn dementie, hart- en vaatziekten, kanker en beroerte. Elk van deze ziekten heeft verschillende oorzaken, maar ze hebben één ding gemeen: ze komen vaker voor naarmate mensen ouder worden. Dat komt doordat de natuurlijke afweer van het lichaam tegen ziekten verzwakt naarmate we ouder worden. Ons immuunsysteem wordt minder effectief, onze cellen beginnen schade op te hopen en onze weefsels verliezen hun vermogen tot regeneratie. Dit maakt ons kwetsbaarder voor ziekten en maakt de kans groter dat we een of meer van deze ziekten ontwikkelen naarmate we ouder worden.