Vragen bekijkenCategorie: pensioenwat is pensioenleeftijd?
Avatargast Staf asked 7 maanden ago
wat is pensioenleeftijd?
4 Antwoorden
OmaEmmaOmaEmma answered 6 maanden ago
De pensioenleeftijd is de leeftijd waarop iemand legaal kan stoppen met werken en een pensioenuitkering kan ontvangen, hetzij van een particuliere werkgever, hetzij van een door de overheid gesponsord programma. In de meeste gevallen is de pensioenleeftijd 65 jaar, maar het kan ook vroeger of later zijn, afhankelijk van het land en het soort uitkeringen dat beschikbaar is.
OpaRudyOpaRudy Staf answered 6 maanden ago
De pensioenleeftijd is de leeftijd waarop iemand wettelijk kan stoppen met werken en een pensioenuitkering kan ontvangen. Afhankelijk van het land kan de pensioenleeftijd bij wet zijn vastgesteld of gebaseerd zijn op de diensttijd van de werknemer bij een bepaald bedrijf.
OmaTessOmaTess answered 6 maanden ago
De pensioenleeftijd is de leeftijd waarop iemand kan stoppen met werken en een pensioenuitkering kan ontvangen. In de VS is die momenteel 67 jaar. Maar door de vooruitgang in de gezondheidszorg leven mensen nu langer en wordt de pensioenleeftijd geleidelijk verhoogd.
OmaRoosOmaRoos answered 6 maanden ago
De pensioengerechtigde leeftijd is de leeftijd waarop iemand legaal kan stoppen met werken en een pensioenuitkering kan ontvangen, meestal van een pensioenplan of de sociale zekerheid. De pensioenleeftijd in de Verenigde Staten is 66 jaar.