Vragen bekijkenCategorie: ouderdomwat is ouderdom?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wat is ouderdom?
3 Antwoorden
OpaJohanOpaJohan answered 2 jaar ago
Ouderdom is een periode in iemands leven waarin hij niet meer in staat is om te werken en een inkomen te verdienen, en hij voor hulp op anderen is aangewezen. Het is ook een tijd waarin gezondheidsproblemen vaker voorkomen en de persoon hulp nodig kan hebben bij de dagelijkse activiteiten.
OmaEsmeeOmaEsmee answered 2 jaar ago
Ouderdom is een levensfase die wordt gekenmerkt door afnemende gezondheid, geestelijke achteruitgang en toenemende kwetsbaarheid. De ouderdom wordt meestal geacht te beginnen rond de leeftijd van 60 jaar. citaten over ouderdom "Ouderdom is geen ziekte." - Sirdestiny "Ouderdom is een kwestie van geest boven materie. Als je het niet erg vindt, doet het er niet toe." - Mark Twain "Er is geen vergelijking tussen dat wat verloren gaat door niet te slagen en dat wat verloren gaat door niet te proberen." -Francis Bacon "Een samenleving wordt groot wanneer oude mannen bomen planten waarvan ze weten dat ze er nooit in de schaduw zullen zitten." -Grieks gezegde "Je bent maar één keer jong, maar je kunt voor onbepaalde tijd onvolwassen blijven.
OmaAnnaOmaAnna answered 2 jaar ago
Helaas is er geen eenduidig antwoord op deze vraag. Veroudering is een complex proces dat van persoon tot persoon verschilt. Wat voor de één "ouderdom" is, is dat voor een ander misschien niet. In het algemeen kan ouderdom worden gedefinieerd als de levensfase waarin een persoon lichamelijke en geestelijke achteruitgang begint te vertonen. Dit omvat vaak een achteruitgang van het gehoor, het gezichtsvermogen en de mobiliteit, maar ook een toename van ziekten en sterftecijfers. In de meeste gevallen begint de ouderdom ergens rond de leeftijd van 60 of 65 jaar.