Vragen bekijkenCategorie: verzorgingshuiswat is een seniorenstoel?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wat is een seniorenstoel?
4 Antwoorden
OmaIngridOmaIngrid answered 2 jaar ago
Een "seniorenstoel" is een soort verstelbare bureaustoel met een hogere en bredere rug dan een gewone bureaustoel. Hierdoor kan de gebruiker in een meer achteroverleunende positie zitten, wat vaak comfortabeler is voor mensen die langer zijn of een langere torso hebben. Seniorenstoelen hebben ook vaak extra vulling en/of lendensteun, die beide het comfort kunnen verbeteren en vermoeidheid verminderen tijdens langere perioden van zitten. Ten slotte zijn veel seniorenstoelen in hoogte verstelbaar, zodat gebruikers de perfecte zithouding kunnen vinden, ongeacht hun lengte.
OmaLotteOmaLotte answered 2 jaar ago
Een stoel ontworpen voor mensen met mobiliteitsproblemen of handicaps. Een seniorenstoel is meestal breder en heeft een hogere zitting dan een gewone stoel, waardoor het voor de persoon gemakkelijker is om in en uit te stappen. Sommige seniorenstoelen hebben ook wieltjes, zodat de persoon zich gemakkelijk door het huis kan verplaatsen.
OpaAlfredOpaAlfred answered 2 jaar ago
Een "senior chair" is een gezaghebbende positie binnen een bedrijf of organisatie. Een senior chair wordt meestal bekleed door iemand met veel ervaring en kennis op zijn of haar vakgebied. Een senior voorzitter kan verantwoordelijk zijn voor het nemen van beslissingen, het overzien van projecten, en het toezicht houden op het personeel. In sommige gevallen kan een senior voorzitter ook verantwoordelijk zijn voor het onderwijzen of begeleiden van jongere leden van de organisatie. Senior voorzitters hebben doorgaans een grote verantwoordelijkheid en worden gerespecteerd om hun expertise.
OpaWaltherOpaWalther answered 2 jaar ago
Een leerstoel is een vooraanstaande positie binnen een universiteit of andere onderwijsinstelling. Senior leerstoelen zijn meestal gereserveerd voor ervaren wetenschappers die belangrijke bijdragen hebben geleverd aan hun vakgebied. In sommige gevallen kunnen leerstoelen ook worden toegekend aan gepensioneerde docenten die de instelling vele jaren hebben gediend. Seniore leerstoelen gaan gewoonlijk gepaard met extra voordelen en privileges, zoals meer middelen voor onderzoek en grotere kantoorruimten.