Vragen bekijkenCategorie: gezondheidwat is een gebroken heup?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wat is een gebroken heup?
4 Antwoorden
OmaEviOmaEvi answered 2 jaar ago
Een gebroken heup is een breuk van het heupbeen. Het meest voorkomende type gebroken heup is een breuk van het femur (dijbeen).
OpaPietOpaPiet answered 2 jaar ago
Een gebroken heup is een breuk van het dijbeen. Het is een veel voorkomende verwonding die meestal voorkomt bij oudere volwassenen. Symptomen zijn pijn in de lies, dij of knie, moeite met lopen en zwelling in het been. De behandeling kan bestaan uit een operatie waarbij schroeven of platen in het bot worden geplaatst om het bij elkaar te houden, en fysiotherapie.
OpaJanOpaJan answered 2 jaar ago
Een heupfractuur is een breuk in het bovenste dijbeen, meestal in de buurt van het heupgewricht. Heupfracturen ontstaan meestal als gevolg van een val.
OmaEmmaOmaEmma answered 2 jaar ago
Een gebroken heup is een breuk van het proximale dijbeen, meestal veroorzaakt door een val. De symptomen zijn plotselinge pijn in de lies of het bovenbeen, het onvermogen om het been te bewegen en extreme moeilijkheden bij het lopen. De behandeling bestaat meestal uit een operatie om het bot te herstellen en kan ook fysiotherapie omvatten. Heupfracturen zijn een veel voorkomende oorzaak van invaliditeit bij oudere volwassenen.