Vragen bekijkenCategorie: ouderdomwat houdt ouderdom in?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wat houdt ouderdom in?
3 Antwoorden
OpaWillemOpaWillem answered 2 jaar ago
Ouderdom verwijst naar een periode in iemands leven waarin hij niet meer in staat is om te werken en voor hulp afhankelijk is van anderen. Ouderdom kan ook een tijd zijn waarin iemand niet meer zelfstandig kan wonen en hulp van anderen nodig heeft voor basishandelingen als baden, aankleden en eten.
OmaRoosOmaRoos answered 2 jaar ago
Ouderdom is meer een gemoedstoestand dan iets anders. Het gaat erom hoe je jezelf en de wereld om je heen ziet. Als je jezelf als oud ziet, zul je je waarschijnlijk oud gedragen en je oud voelen. Maar als je jezelf als jong ziet, zul je je waarschijnlijk jong gedragen en je jong voelen. Er is geen definitief antwoord op wat ouderdom betekent, omdat het voor iedereen anders is. Voor sommige mensen betekent het dat ze met pensioen zijn en meer vrije tijd hebben om te genieten van hobby's en activiteiten waar ze geen tijd voor hadden toen ze nog werkten. Voor anderen kan het betekenen dat ze gezondheidsproblemen krijgen die dagelijkse activiteiten moeilijker maken.
OmaEmmaOmaEmma answered 2 jaar ago
Ouderdom is meer een gemoedstoestand dan iets anders. Het is een toestand waarin je je op je gemak voelt met wie je bent, je geschiedenis kent en je lekker in je vel zit. Het is een tijd waarin je met liefde en dankbaarheid op je leven kunt terugkijken, in plaats van met spijt en verdriet. En wat nog belangrijker is, het is een tijd waarin je meer dan ooit tevoren kunt genieten van de eenvoudige dingen in het leven. Het is niet omdat je ouder wordt dat je het rustiger aan moet doen of niet meer van het leven hoeft te genieten. Sterker nog, ouderdom zou een tijd moeten zijn waarin je alles wat het leven te bieden heeft echt kunt waarderen.