Vragen bekijkenCategorie: bejaardenwat eten bejaarden graag?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wat eten bejaarden graag?
3 Antwoorden
OmaWendyOmaWendy answered 2 jaar ago
Geriatrische patiënten geven vaak de voorkeur aan vertrouwd voedsel dat gemakkelijk te kauwen en door te slikken is. Gewoonlijk wordt zacht en vetarm voedsel aanbevolen omdat dit de spijsvertering vergemakkelijkt.
OmaIngridOmaIngrid answered 2 jaar ago
Een van de leuke dingen van het ouder worden is dat mensen eindelijk kunnen genieten van al hun favoriete eten zonder zich zorgen te maken dat ze aankomen. Hoewel ieders smaak verschilt, behoren tot de favorieten van ouderen comfortvoedsel zoals macaroni met kaas, aardappelpuree, soep en kippenpastei. Veel ouderen genieten ook van zoete lekkernijen zoals cake, taart en ijs. En wie kan het ze kwalijk nemen? Deze voedingsmiddelen zijn heerlijk en bieden een kleine dosis troost in wat een moeilijke tijd kan zijn. Uiteindelijk is het belangrijk dat ouderen eten wat ze lekker vinden - binnen redelijke grenzen natuurlijk.
OpaUlrichOpaUlrich answered 2 jaar ago
Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat ouderen, afhankelijk van hun culturele achtergrond, smaakvoorkeuren en gezondheidsproblemen, van verschillende soorten voedsel houden. Enkele algemene voedingsmiddelen die ouderen lekker vinden, zijn stevige soepen en stoofschotels, eenvoudig gegrild vlees en vis, vers fruit en verse groenten, volkorenbrood en -pasta, en matige hoeveelheden magere zuivelproducten. Het is belangrijk op te merken dat naarmate mensen ouder worden, hun voedingsbehoeften vaak veranderen. Ouderen hebben bijvoorbeeld meer eiwitten en calcium nodig om hun spiermassa en botten te ondersteunen. Ze kunnen ook minder calorieën nodig hebben omdat ze minder actief zijn.