Vragen bekijkenCategorie: gezondheidwanneer krijg je koorts bij ouderen?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wanneer krijg je koorts bij ouderen?
4 Antwoorden
OpaPaulOpaPaul answered 2 jaar ago
Ouderen kunnen altijd koorts krijgen. Koorts is geen ziekte, maar een symptoom van vele ziekten. Het kan worden veroorzaakt door een infectie, een ontsteking en zelfs door kanker. Als ouderen koorts krijgen, moeten ze zo snel mogelijk naar hun arts om de oorzaak te achterhalen en zo nodig behandeld te worden. Onbehandelde koorts bij ouderen kan leiden tot ernstige complicaties, waaronder de dood.
OmaEmmaOmaEmma answered 2 jaar ago
Ouderen kunnen op elk moment koorts krijgen, maar het komt het meest voor in de late namiddag en avond. Koorts kan een teken zijn van een infectie, maar kan ook veroorzaakt worden door een niet-infectieuze aandoening.
OpaPeterOpaPeter answered 2 jaar ago
Koorts is een temperatuur boven de normale 98,6 graden Fahrenheit of 37 graden Celsius. Koorts treedt meestal op wanneer het immuunsysteem van het lichaam een infectie bestrijdt. Ouderen kunnen om verschillende redenen koorts krijgen, maar de meest voorkomende oorzaken zijn infecties zoals griep, een infectie van de luchtwegen of een infectie van de urinewegen. Andere oorzaken zijn kanker, bloedstolsels en auto-immuunziekten zoals lupus of reumatoïde artritis.
OpaKeesOpaKees answered 2 jaar ago
Bij ouderen kan koorts een teken zijn van verschillende dingen, zoals infectie, uitdroging of zelfs een tumor. Toch zijn er enkele algemene richtlijnen om u te helpen bepalen wanneer koorts reden tot zorg is. Een koorts van 101 graden of hoger wordt meestal beschouwd als koorts. Als uw dierbare echter 65 jaar of ouder is en een temperatuur heeft van minder dan 101 graden, maar zich erg ziek voelt, moeite heeft met ademhalen of pijn op de borst heeft, kunt u het beste meteen medische hulp inroepen. Koorts bij ouderen kan ook worden veroorzaakt door iets eenvoudigs als een oorontsteking of griep.