Vragen bekijkenCategorie: overigWanneer komt geld vrij na overlijden?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
Wanneer komt geld vrij na overlijden?
4 Antwoorden
OmaSandraOmaSandra answered 1 jaar ago
Dat is afhankelijk van hoeveel waardevolle spullen er zijn om te verdelen tussen de erfgenamen!
OpaWillemOpaWillem answered 1 jaar ago
In de meeste gevallen komt geld vrij net na het overlijden van de betrokken persoon. Het is echter afhankelijk van de situatie. In sommige gevallen zal de betrokkene een testament hebben waarin bepaalt wordt wie het geld krijgt. In andere gevallen kan er een verzekering of andere financiële overeenkomst aan het licht komen waardoor geld vrijkomt.
OmaHaidyOmaHaidy answered 1 jaar ago
Dat hangt af van een aantal factoren. Maar in het algemeen kun je je geld na overlijden alleen krijgen als je een testament hebt gehad waarin wordt vermeld wie er rechtmatige erfgenamen zijn, of als je een erfenisbeheerder hebt aangesteld die de erfenis beheert en beheert. Dus het beste advies is altijd om als je een testament hebt dit te updaten en een erfenisbeheerder aan te stellen voordat je komt te overlijden. Dan zal het geld sneller na je overlijden vrijkomen!
OpaKeesOpaKees answered 1 jaar ago
Het hangt er een beetje vanaf hoe het erfgoedvermogen is geregeld, maar meestal wordt het geld pas vrijgegeven wanneer de erfenis is verdeeld en alle fiscale afwikkelingen zijn gedaan. Dit kan een paar maanden tot enkele jaren duren.