Vragen bekijkenCategorie: gezondheidwanneer is het lichaamstemperatuur te laag?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wanneer is het lichaamstemperatuur te laag?
4 Antwoorden
OmaElineOmaEline answered 2 jaar ago
Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat wat als "te laag" wordt beschouwd, van persoon tot persoon kan verschillen. Over het algemeen wordt een lichaamstemperatuur van minder dan 95 graden Fahrenheit echter als te laag beschouwd en kan dit een teken van onderkoeling zijn. Als u denkt dat u of iemand anders aan onderkoeling lijdt, is het belangrijk om zo snel mogelijk medische hulp in te roepen. Symptomen van onderkoeling zijn rillen, verwarring, duizeligheid en coördinatieproblemen. Als onderkoeling niet onmiddellijk wordt behandeld, kan dit leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en zelfs de dood tot gevolg hebben.
OmaHaidyOmaHaidy answered 2 jaar ago
Uw lichaamstemperatuur is te laag als hij onder het normale bereik van 36-37 graden Celsius (96,8-98,6 graden Fahrenheit) zakt. Een lage lichaamstemperatuur, of onderkoeling, kan optreden wanneer u wordt blootgesteld aan koud weer of water, wanneer u bij koud weer niet genoeg kleren draagt, wanneer u ziek bent, of wanneer u alcohol hebt gedronken. Symptomen van onderkoeling zijn rillen, lusteloosheid, verwarring, onduidelijke spraak en sufheid. Als onderkoeling niet wordt behandeld, kan dit leiden tot toevallen, hartfalen en zelfs de dood.
OpaWillemOpaWillem answered 2 jaar ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat ieders lichaamstemperatuur enigszins verschilt. Een goede vuistregel is echter dat uw lichaamstemperatuur te laag is als deze onder de 95 graden Fahrenheit zakt. Op dit punt kunt u symptomen krijgen zoals rillen, u moe en zwak voelen en moeite hebben met concentreren. Als uw lichaamstemperatuur nog lager zakt (onder de 90 graden), kan dat gevaarlijk zijn en moet u onmiddellijk medische hulp inroepen. In de meeste gevallen is een lage lichaamstemperatuur niets om je zorgen over te maken en kun je die gewoon verhelpen door wat extra lagen kleding aan te trekken of een warm bad te nemen.
OpaJohnOpaJohn answered 2 jaar ago
Een te lage lichaamstemperatuur is een aandoening die onderkoeling wordt genoemd. Die treedt op wanneer het lichaam meer warmte verliest dan het produceert. De meest voorkomende oorzaken van onderkoeling zijn blootstelling aan koud weer of water, een ernstige infectie, of het gebruik van drugs of alcohol die het vermogen van uw lichaam om warmte te produceren vertragen. Symptomen van onderkoeling zijn rillen, verwardheid, duizeligheid, oppervlakkige ademhaling, zwakke pols en verlies van bewustzijn. Als onderkoeling niet wordt behandeld, kan het fataal zijn. De behandeling van milde tot matige gevallen van onderkoeling bestaat uit het opzoeken van een warme omgeving, het uittrekken van natte kleding en het drinken van warme vloeistoffen. Ernstigere gevallen vereisen medische hulp en mogelijk ziekenhuisopname.