Vragen bekijkenCategorie: bejaardenwanneer ben je een bejaarde?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wanneer ben je een bejaarde?
4 Antwoorden
OmaLotteOmaLotte answered 2 jaar ago
U bent bejaard wanneer uw lichaam niet langer de cellen kan regenereren die het nodig heeft om te functioneren. De gemiddelde levensduur van de mens is ongeveer 120 jaar. Maar naarmate we ouder worden, beginnen onze cellen op natuurlijke wijze sneller af te sterven. Dit proces begint in onze twintiger jaren en versnelt naarmate we ouder worden. Uiteindelijk wordt de schade die onze verouderende cellen veroorzaken te groot voor ons lichaam om te herstellen, en bereiken we het punt waarop we geen nieuwe cellen meer kunnen aanmaken om de afgestorven cellen te vervangen. Op dat moment worden we beschouwd als ouderen.
OmaPetraOmaPetra answered 2 jaar ago
De definitie van "ouderen" kan variëren, maar meestal gaat het om mensen ouder dan 65 jaar. Ouderen lopen meer risico op gezondheidsproblemen zoals hartziekten, beroertes en diabetes. Ze hebben ook meer hulp nodig bij de dagelijkse activiteiten, zoals baden en aankleden.
OpaErikOpaErik answered 2 jaar ago
Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de leeftijd waarop iemand als bejaard wordt beschouwd, verschilt per cultuur en land. In het algemeen definieert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een oudere echter als iemand van 60 jaar of ouder.
OmaEmmaOmaEmma answered 2 jaar ago
Er is geen precies antwoord op deze vraag omdat het subjectief is. Voor sommigen betekent "bejaard" 70 of 80 jaar, voor anderen 60 of zelfs 50 jaar. Maar over het algemeen zijn de meeste mensen het erover eens dat iemand bejaard is zodra hij een aanzienlijke lichamelijke en/of geestelijke achteruitgang vertoont.