Vragen bekijkenCategorie: bejaardenwanneer ben je bejaard?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wanneer ben je bejaard?
3 Antwoorden
OpaMarcelOpaMarcel answered 2 jaar ago
Technisch gezien ben je bejaard als je leeftijd boven een bepaalde grens komt die meestal gebaseerd is op de prevalentie van gezondheidsproblemen en handicaps in een populatie. In de VS bijvoorbeeld worden mensen ouder dan 85 jaar als bejaard beschouwd. Maar er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, want het verschilt van land tot land, en zelfs van regio tot regio binnen een land.
OmaEileenOmaEileen answered 2 jaar ago
Er is geen precies antwoord op deze vraag omdat "bejaard" relatief is en afhangt van iemands individuele omstandigheden. Over het algemeen worden mensen echter als ouder beschouwd als ze de 60 of 70 jaar hebben bereikt. Dat komt omdat het lichaam bij het ouder worden verschillende veranderingen ondergaat, zoals het minder efficiënt worden in het verwerken van voedsel en het herstellen van schade. Bovendien merken veel ouderen dat ze meer rust nodig hebben en dat hun cognitieve functies en lichamelijke mobiliteit vaak afnemen.
OmaLiekeOmaLieke answered 2 jaar ago
U bent bejaard wanneer de opeenstapeling van schade aan uw lichaam door het verstrijken van de tijd en door keuzes in uw levensstijl - roken, alcohol drinken, ongezond eten, blootstelling aan vervuiling en UV-straling - uiteindelijk uw vermogen tot herstel en regeneratie overweldigt. Dit gebeurt meestal als je achter in de zestig of zeventig bent. Sommige mensen kunnen zich "bejaard" gaan voelen in hun veertiger of vijftiger jaren als ze veel gezondheidsproblemen hebben en/of niet meer de dingen kunnen doen die ze leuk vinden. Anderen voelen zich jong en levenslustig tot de dag dat ze sterven, ongeacht het aantal kaarsjes op hun taart. Het hangt echt van het individu af.