Vragen bekijkenCategorie: bejaardenwaarom sporten ouderen niet?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
waarom sporten ouderen niet?
4 Antwoorden
OmaEmmaOmaEmma answered 2 jaar ago
Er zijn een aantal redenen waarom oudere mensen niet aan lichaamsbeweging doen. Eén reden kan zijn dat ze moeite hebben met ademhalen of met bewegen. Daarnaast voelen veel ouderen zich onzeker over hun uiterlijk en vinden ze dat ze er niet meer zo goed uitzien als vroeger. Ten slotte denken veel ouderen niet dat lichaamsbeweging goed voor hen is en dat ze er alleen maar vermoeider door worden.
OpaWillemOpaWillem answered 2 jaar ago
Er zijn een aantal redenen waarom ouderen niet zo lichamelijk actief zijn als ze zouden kunnen zijn. Voor sommigen kan artritis of andere gezondheidsproblemen lichaamsbeweging moeilijk of pijnlijk maken. Voor anderen kan het weer niet bevorderlijk zijn voor buitenactiviteiten, of ze hebben geen toegang tot vervoer of plaatsen om te wandelen. En voor veel ouderen kunnen traagheid en verveling sterke krachten zijn die hen ervan weerhouden op te staan en te bewegen. Maar ondanks deze uitdagingen zijn er genoeg manieren voor ouderen om in beweging te komen.
OmaPetraOmaPetra answered 2 jaar ago
Eén reden kan zijn dat ons lichaam bij het ouder worden minder van het hormoon testosteron aanmaakt. Dit hormoon is verantwoordelijk voor het behoud van de spiermassa, dus zonder dit hormoon krimpen en verzwakken de spieren. Bovendien krijgen we naarmate we ouder worden vaker last van gewrichtspijn, waardoor sporten moeilijker wordt. Ten slotte hebben veel ouderen gewoon niet meer de energie die ze vroeger hadden. Maar dat betekent niet dat het voor ouderen onmogelijk is om actief te blijven! Er zijn genoeg oefeningen die u ook kunt doen als u gewrichtspijn of gebrek aan energie heeft - zoals zwemmen of wateraerobics, wandelen, Tai Chi en licht gewichtheffen.
OpaRudyOpaRudy Staf answered 2 jaar ago
Ouderen sporten niet omdat ze vaak meer last hebben van gewrichtspijn en spiervermoeidheid. En omdat oudere mensen vaker inactief zijn, maakt dat de situatie alleen maar erger. Inactiviteit kan ook leiden tot een geleidelijk verlies van spiermassa en -kracht, botdichtheid en flexibiliteit. Dit kan het voor ouderen moeilijker maken om alledaagse taken uit te voeren, zoals traplopen of uit bed stappen. Regelmatige lichaamsbeweging kan sommige van deze problemen verhelpen en de levenskwaliteit bij het ouder worden verbeteren.