Vragen bekijkenCategorie: dementiewaarom smeren dementie met ontlasting?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
waarom smeren dementie met ontlasting?
3 Antwoorden
OmaJuliaOmaJulia answered 2 jaar ago
Er zijn een paar mogelijke redenen waarom iemand dementie besmeurt met uitwerpselen. Een mogelijkheid is dat hij zijn frustratie en woede over de persoon met dementie wil uitdrukken, omdat het uitsmeren van uitwerpselen doorgaans als zeer beledigend wordt ervaren. Een andere mogelijkheid is dat ze proberen de persoon met dementie te vernederen of te vernederen, aangezien deze handeling als zeer vernederend en vernederend kan worden ervaren. Ten slotte is het ook mogelijk dat de persoon gewoon niet beter weet en handelt in een opwelling zonder na te denken over de gevolgen van zijn daden. Hoe het ook zij, het is belangrijk te onthouden dat mensen met dementie te allen tijde met respect en waardigheid moeten worden behandeld.
OpaWaltherOpaWalther answered 2 jaar ago
Er zijn een paar redenen waarom mensen iemand met dementie zouden besmeuren met uitwerpselen. Eén reden is dat de persoon met dementie zich misschien aan het gedragen is en het uitsmeren van uitwerpselen een manier is om aandacht te krijgen. Een andere reden is dat de persoon met dementie misschien niet kan begrijpen of onthouden wat hij aan het doen is en zich er misschien zelfs niet van bewust is wat hij aan het doen is. In sommige gevallen kan het dus zijn dat de verzorger uitwerpselen op de persoon met dementie smeert als een manier om te proberen hem op te ruimen.
OmaWendyOmaWendy answered 2 jaar ago
Er zijn een paar redenen waarom iemand uitwerpselen op de muren of vloeren van een kamer met dementie zou kunnen smeren. Bij sommige mensen met dementie kan dit gedrag te maken hebben met een obsessie of dwangmatigheid rond netheid en vuil. De persoon kan geloven dat de uitwerpselen vuil zijn en verwijderd moeten worden, dus smeert hij ze rond in een poging ze schoon te maken. In andere gevallen kan de persoon hallucinaties of waanvoorstellingen hebben en geloven dat de uitwerpselen eigenlijk iets anders zijn, zoals voedsel of verf. Het kan ook zijn dat ze iets proberen te communiceren door hun handelingen, hoewel het moeilijk kan zijn om te begrijpen wat ze proberen te zeggen.