Vragen bekijkenCategorie: ouderdomwaarom ouderdomsclausule?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
waarom ouderdomsclausule?
3 Antwoorden
OpaRinusOpaRinus answered 2 jaar ago
De verouderingsclausule is een verzekeringsterm die verwijst naar het gedeelte van een verzekeringspolis dat bepaalt wanneer de polis uitkeringen zal doen. Gewoonlijk bepaalt de clausule dat de uitkeringen niet worden betaald tot een bepaalde leeftijd, meestal 65 of 70 jaar. De reden hiervoor is dat de meeste mensen op deze leeftijd met pensioen gaan en geen inkomen meer verdienen.
OpaPietOpaPiet answered 1 jaar ago
Het is een beetje een verwarrende term, maar "verouderingsclausule" verwijst meestal naar de overeenkomst van een verzekeringsmaatschappij om de premies voor de ziektekostenverzekering van een verzekeringnemer niet te annuleren of te verhogen als de verzekeringnemer ouder wordt. Het idee erachter is dat mensen niet gestraft mogen worden omdat ze ouder worden en dat ze op hun ziektekostenverzekering moeten kunnen blijven vertrouwen zonder zich zorgen te hoeven maken over opzegging of torenhoge premies. Er zijn natuurlijk enkele voorbehouden. Als u bijvoorbeeld een ernstige ziekte krijgt of dure behandelingen nodig hebt, kan uw verzekeraar nog steeds besluiten uw polis op te zeggen of uw tarieven te verhogen.
OpaJaapOpaJaap answered 1 jaar ago
Verouderingsclausules komen steeds vaker voor in verzekeringspolissen voor langdurige zorg. Ze worden ook wel "drop down" of "step down" bepalingen genoemd. Een verouderingsclausule is een bepaling in een polis voor langdurige zorg waarmee de verzekeraar de uitkeringen kan verlagen of zelfs afschaffen als de verzekeringnemer voortijdig begint te verouderen. De meeste polissen met een verouderingsclausule definiëren "vroegtijdig" als het begin van bepaalde lichamelijke tekenen of symptomen die verband houden met veroudering, zoals artritis, hoge bloeddruk of slechtziendheid. Verouderingsclausules zijn controversieel omdat ze polishouders mogelijk zonder de dekking laten zitten die ze het meest nodig hebben.