Vragen bekijkenCategorie: overigwaarom ontstaan moedervlekken?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
waarom ontstaan moedervlekken?
4 Antwoorden
OpaLouisOpaLouis answered 2 jaar ago
Moedervlekken worden veroorzaakt door een storing in de ontwikkeling van de bloedvaten vroeg in het foetale leven. Er zijn veel verschillende soorten moedervlekken, maar ze hebben allemaal één gemeenschappelijk kenmerk: ze bevatten cellen die tijdens het normale proces van de embryonale ontwikkeling niet volledig werden geëlimineerd. De meeste moedervlekken zijn ongevaarlijk, maar enkele kunnen in verband worden gebracht met problemen zoals een verhoogd risico op huidkanker. Het goede nieuws is dat de meeste moedervlekken verdwijnen of veel minder opvallen naarmate het kind ouder wordt.
OpaDonaldOpaDonald answered 2 jaar ago
Moedervlekken kunnen door veel verschillende dingen worden veroorzaakt, zoals bloedvaten die tijdens de ontwikkeling niet goed sloten, moedervlekken of huidpigmentcellen die op de verkeerde plaats zitten. Sommige moedervlekken zijn het gevolg van genetische mutaties, en andere kunnen worden veroorzaakt door omgevingsfactoren zoals blootstelling aan de zon.
OmaTessOmaTess answered 2 jaar ago
Geboortevlekken kunnen ontstaan wanneer er op een bepaald deel van de huid een overvloed aan bloedvaten is. Dit kan het gevolg zijn van hormonen die in de bloedbaan van de moeder aanwezig waren toen de baby nog in de baarmoeder zat. Daarnaast kunnen sommige moedervlekken worden veroorzaakt door genetische factoren.
OmaLotteOmaLotte answered 2 jaar ago
Moedervlekken kunnen om verschillende redenen ontstaan. Ze kunnen het gevolg zijn van vasculaire malformaties (afwijkingen in de vorming van bloedvaten), tumoren of een ophoping van melaninepigment. De meeste moedervlekken zijn goedaardig (niet kankerverwekkend), maar sommige kunnen medische behandeling vereisen als ze van grootte of kleur veranderen. Lasertherapie wordt vaak gebruikt om moedervlekken te verwijderen.