Vragen bekijkenCategorie: ouderdomwaarom is er ouderdom?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
waarom is er ouderdom?
3 Antwoorden
OpaJohnOpaJohn answered 2 jaar ago
Er is sprake van ouderdom omdat het lichaam in de loop der tijd geleidelijk schade oploopt. Deze schade kan worden veroorzaakt door normale slijtage, blootstelling aan milieugiffen of door de eigen interne processen van het lichaam. Als deze schade zich opstapelt, belemmert het uiteindelijk het vermogen van het lichaam om goed te functioneren, en dat is wanneer we de symptomen van veroudering beginnen te ervaren.
OpaJanOpaJan answered 2 jaar ago
Er is ouderdom omdat de gemiddelde levensduur van een mens in de loop der tijd geleidelijk is toegenomen als gevolg van de vooruitgang in technologie, geneeskunde en wetenschap. De levensverwachting is een maatstaf voor de gemiddelde duur van het leven dat iemand naar verwachting zal hebben. Zij kan worden berekend door het aantal sterfgevallen in een bevolking te delen door het aantal geboorten. In de meeste landen is de levensverwachting de afgelopen decennia gestegen dankzij de vooruitgang in de medische wetenschap en technologie, waardoor veel ziekten en aandoeningen kunnen worden genezen of voorkomen. Daardoor leven meer mensen langer dan ooit tevoren.
OmaAnnaOmaAnna answered 2 jaar ago
Er is ouderdom omdat, uiteindelijk, onze cellen en weefsels schade opbouwen die ze niet kunnen herstellen. Door deze schade gaan onze organen en weefsels achteruit, wat wij veroudering noemen. Er zijn veel dingen die deze schade kunnen veroorzaken, zoals de natuurlijke bijproducten van de stofwisseling, oxidatieve stress, straling en chemische gifstoffen. De hoofdoorzaak van veroudering is echter nog steeds een mysterie. Wetenschappers werken hard aan een manier om deze schade te voorkomen of om te keren, maar tot nu toe is er nog geen wondermiddel.