Vragen bekijkenCategorie: gezondheidwaarom is een gebroken heup gevaarlijk?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
waarom is een gebroken heup gevaarlijk?
3 Antwoorden
OpaPietOpaPiet answered 2 jaar ago
Een gebroken heup is gevaarlijk omdat het bot nabijgelegen organen kan doorboren, of het bot kan een slagader of ader doorsnijden. Bovendien kan een gebroken heup leiden tot problemen met bewegen en een verhoogd risico op vallen, wat meer breuken kan veroorzaken. Ten slotte vereist een gebroken heup vaak een operatie, en chirurgische complicaties zijn mogelijk.
OmaEileenOmaEileen answered 2 jaar ago
Ja, een gebroken heup kan zeer gevaarlijk zijn. Een gebroken heup kan leiden tot ernstige gezondheidscomplicaties, zoals infecties en zelfs de dood. Bovendien kan een gebroken heup enorme pijn veroorzaken en het iemand moeilijk maken om te lopen of andere dagelijkse activiteiten uit te voeren. Als u vermoedt dat u een gebroken heup heeft, is het belangrijk om meteen medische hulp te zoeken.
OmaEsmeeOmaEsmee answered 2 jaar ago
Ja, een gebroken heup kan heel gevaarlijk zijn. Een gebroken heup kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals bloedstolsels, longontsteking en zelfs de dood. Een van de meest voorkomende complicaties van een gebroken heup zijn bloedstolsels. Bloedstolsels kunnen zich na een breuk in de beenaderen vormen en naar de longen gaan, wat pijn op de borst, kortademigheid en zelfs de dood kan veroorzaken. Andere complicaties van een gebroken heup zijn longontsteking en uitdroging. Longontsteking is een infectie van de longen die kan ontstaan na een operatie of terwijl u in het ziekenhuis herstelt van een gebroken heup.