Vragen bekijkenCategorie: bejaardenwaarom is bmi belangrijk?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
waarom is bmi belangrijk?
3 Antwoorden
OpaRudyOpaRudy Staf answered 2 jaar ago
BMI, of body mass index, is een maat voor het lichaamsvet. Het wordt berekend door je gewicht in kilogrammen te nemen en dat te delen door je lengte in meters in het kwadraat. Een hoge BMI kan een indicator zijn van overtollig lichaamsvet, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2, hartziekten, beroertes en slaapapneu. Het is echter belangrijk te onthouden dat de BMI slechts een richtlijn is. Sommige mensen (zoals atleten) kunnen een hoog BMI hebben, maar weinig lichaamsvet. En sommige mensen met een lager BMI kunnen nog steeds te veel vet hebben. Toch is de BMI een nuttig instrument om het risico op gezondheidsproblemen in verband met overgewicht of obesitas te beoordelen.
OmaAnnaOmaAnna answered 2 jaar ago
De BMI is belangrijk omdat het een maat is voor het lichaamsvet. Vetweefsel heeft de neiging ontstekingen en chemische signalen te produceren die het lichaam kunnen beschadigen. Door uw BMI te controleren kunt u nagaan of u risico loopt op ziekten die verband houden met obesitas, zoals hartaandoeningen, beroertes en diabetes. Het is ook een goede indicator van hoe goed u met uw gewicht en algemene gezondheid omgaat.
OmaWendyOmaWendy answered 2 jaar ago
De BMI is belangrijk omdat deze aangeeft of iemand een gezond gewicht heeft of niet. Het wordt berekend door iemands gewicht in kilogrammen te delen door zijn lengte in meters in het kwadraat, en het wordt gebruikt om aan te geven of iemand ondergewicht, normaal gewicht, overgewicht of obesitas heeft. De BMI kan een nuttig instrument zijn voor het beoordelen van uw risico op gezondheidsproblemen zoals hartziekten, hoge bloeddruk, diabetes type 2 en kanker. Daarom is het belangrijk uw BMI te kennen en te streven naar een BMI binnen het normale bereik.