Vragen bekijkenCategorie: gezondheidwaarom bmi berekenen?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
waarom bmi berekenen?
3 Antwoorden
OpaAlfredOpaAlfred answered 2 jaar ago
De BMI is heel belangrijk om te berekenen omdat het je een schatting geeft van hoeveel lichaamsvet je hebt. Het is vooral nuttig om de BMI na verloop van tijd te volgen, zodat je kunt zien of je gewicht gezond is of in een ongezonde richting gaat. De BMI heeft echter zijn beperkingen. Bijvoorbeeld, mensen die erg gespierd zijn hebben vaak een hoog BMI maar hebben eigenlijk niet veel lichaamsvet. Dus het is niet altijd accuraat. Maar het is nog steeds een heel goede algemene indicator van gezondheid.
OpaUlrichOpaUlrich answered 2 jaar ago
De BMI wordt berekend om een idee te geven van de lichaamssamenstelling van een persoon. Een hoge BMI geeft over het algemeen aan dat iemand meer lichaamsvet heeft dan gezond wordt geacht, terwijl een lage BMI erop kan wijzen dat iemand een ongezonde hoeveelheid spiermassa heeft. Om te bepalen of iemands gewicht een risico vormt voor gezondheidsproblemen, gebruiken artsen vaak de BMI als één van de instrumenten om te bepalen of iemand al dan niet te zwaar of zwaarlijvig is. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de BMI geen rekening houdt met de verdeling van vet in het lichaam of hoe actief iemand is. Het is dus het beste om de BMI te gebruiken als één indicator samen met andere factoren zoals tailleomtrek en bloeddruk bij het beoordelen van iemands gezondheidsrisico's.
OpaPietOpaPiet answered 2 jaar ago
De Body Mass Index (BMI) is een waarde die wordt afgeleid van de massa (gewicht) en de lengte van een individu. De BMI wordt gebruikt als screeningsinstrument om mogelijke gewichtsproblemen bij volwassenen vast te stellen. Het is slechts een schatting en het kan u niet vertellen hoeveel lichaamsvet u hebt. Het is echter wel nuttig als een eerste stap om te bepalen of iemand misschien moet afvallen De berekening van de BMI varieert naargelang je een man of een vrouw bent, maar wordt meestal berekend door je gewicht in kilogrammen te delen door je lengte in meters in het kwadraat.