Vragen bekijkenCategorie: dementiewaardoor ontstaat dementie?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
waardoor ontstaat dementie?
4 Antwoorden
OpaDonaldOpaDonald answered 2 jaar ago
Er zijn veel verschillende soorten dementie, maar de meest voorkomende vorm is de ziekte van Alzheimer. De ziekte van Alzheimer wordt veroorzaakt door een opeenhoping van plaques en klitten in de hersenen. Deze plaques en klitten bestaan uit eiwitten, en ze verstoren het vermogen van de hersenen om goed te functioneren. Andere oorzaken van dementie zijn: -Vasculaire dementie: Dit wordt veroorzaakt door een beroerte of een reeks minibloedingen die de hersencellen beschadigen. -Lewy body dementie: Dit wordt veroorzaakt door afzettingen van een eiwit genaamd Lewy bodies in de hersenen. -Frontotemporale dementie: Dit wordt veroorzaakt door schade aan de frontale kwab of temporale kwab van de hersenen.
OmaSaarOmaSaar answered 2 jaar ago
Er zijn veel verschillende oorzaken van dementie, waaronder de ziekte van Alzheimer, een beroerte en hoofdletsel. Maar de meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer, die wordt veroorzaakt door een opeenhoping van eiwitten in de hersenen. Deze eiwitten beschadigen en doden zenuwcellen, wat leidt tot de symptomen van dementie.
OpaJaapOpaJaap answered 2 jaar ago
Dementie is een algemene term voor een afname van de geestelijke vermogens die ernstig genoeg is om het dagelijks leven te verstoren. Dementie wordt veroorzaakt door fysieke veranderingen in de hersenen, waaronder schade aan hersencellen, abnormale eiwitafzettingen en klitten van zenuwvezels. Deze veranderingen kunnen het gevolg zijn van ziekten zoals de ziekte van Alzheimer, een beroerte of hoofdletsel. Sommige vormen van dementie kunnen ook verband houden met medicijnen die u gebruikt of problemen met uw bloedvaten.
OmaIngridOmaIngrid answered 2 jaar ago
Er zijn vele mogelijke oorzaken van dementie, waaronder: -De ziekte van Alzheimer -Vasculaire dementie -Dementie met Lewy lichamen -Parkinson dementie -Frontotemporale kwabdegeneratie -Ziekte van Creutzfeldt-Jakob -Ziekte van Huntington enz.