Vragen bekijkenCategorie: dementiewaar komt dementie het minst voor?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
waar komt dementie het minst voor?
4 Antwoorden
OmaEsmeeOmaEsmee answered 2 jaar ago
Dementie komt minder vaak voor in samenlevingen waar mensen het langst leven. Met andere woorden, dementie komt minder vaak voor in landen waar mensen goed eten, lichamelijk actief zijn en een sterk sociaal netwerk hebben. Enkele van de beste landen om dementie te voorkomen zijn Japan, Singapore, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. Deze landen hebben allemaal een hoge levensverwachting en lage percentages dementie. Interessant is dat deze landen ook relatief gezonde diëten hebben met veel fruit en groenten en veel lichaamsbeweging. En tot slot hebben al deze landen sterke sociale netwerken die ouderen ondersteunen.
OpaErikOpaErik answered 2 jaar ago
Dementie komt het minst voor in de landen waar de gemiddelde levensverwachting het hoogst is. Japan bijvoorbeeld heeft een levensverwachting van 83 jaar, en dementie treft slechts 2% van de bevolking. Vergelijk dit met de Verenigde Staten, waar de gemiddelde levensverwachting slechts 78 jaar is en dementie 11% van de bevolking treft. Dit patroon lijkt te gelden voor de meeste ontwikkelde landen; naarmate de totale levensduur toeneemt, daalt het aantal gevallen van dementie. De reden voor dit omgekeerde verband is onbekend, maar wetenschappers hebben verschillende hypotheses over de oorzaak ervan. Eén theorie is dat naarmate mensen ouder worden, zij beter bestand zijn tegen schade of stressfactoren die tot dementie zouden kunnen leiden.
OpaFrankOpaFrank answered 2 jaar ago
Dementie komt het minst voor in Azië. Volgens het verslag van de Wereldgezondheidsorganisatie over de wereldwijde ziektelast in 2010 komt dementie in de Europese regio in 7,5 gevallen per 1 000 mensen voor, in de Afrikaanse regio in 5,0 gevallen per 1 000 mensen, in de Amerikaanse regio in 2,9 gevallen per 1 000 mensen en in de westelijke regio van de Stille Oceaan in 2,2 gevallen per 1 000 mensen.
OmaEvaOmaEva answered 2 jaar ago
Dementie komt het minst voor in Latijns-Amerika, waar het 2,5% van de bevolking treft, en in Oost-Azië-Pacific, waar het 3,9% van de bevolking treft.