Vragen bekijkenCategorie: overigwaar een schenking aangeven?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
waar een schenking aangeven?
4 Antwoorden
OmaSaarOmaSaar answered 2 jaar ago
Er is niet noodzakelijkerwijs één juist antwoord op deze vraag - het hangt uiteindelijk af van het land of het rechtsgebied waar u de donatie doet, en ook van het bedrag waar het om gaat. Toch volgen hier een paar algemene tips die nuttig kunnen zijn: Als u een kleine donatie doet (minder dan $100), kunt u dit vaak gewoon aangeven op uw persoonlijke belasting. Dit is meestal vrij eenvoudig - tel gewoon het totale bedrag van de donaties die u gedurende het jaar hebt gedaan bij elkaar op en vermeld het in uw belastingaangifte. Als je een grotere donatie doet, of als je doneert aan een goed doel dat geregistreerd staat bij de overheid, dan moet je een ontvangstbewijs krijgen van het goede doel.
OmaEsmeeOmaEsmee answered 2 jaar ago
U kunt een schenking aangeven op uw belastingaangifte. vul gewoon het bedrag van uw schenking in op Schema A, regel 17. Als je per sms, e-mail of telefoon aan een goed doel hebt gedoneerd, moet je een ontvangstbewijs van het goede doel ontvangen met daarop de naam van het goede doel, de datum van de bijdrage en het bedrag van de donatie. Bewaar dit ontvangstbewijs, omdat het nodig is om uw aftrek te controleren.
OpaRinusOpaRinus answered 2 jaar ago
Er zijn een paar opties als het gaat om het aangeven van uw donatie. U kunt de informatie op uw belastingaangifte schrijven, of u kunt een van de vele schenkingsaangifteformulieren gebruiken die verkrijgbaar zijn bij liefdadigheidsinstellingen zelf of bij de Canada Revenue Agency (CRA). Om een schenking op je belastingaangifte te vermelden, moet je de naam van het goede doel, het registratienummer en het bedrag van je schenking weten. U kunt deze informatie vinden op officiële brieven of kwitanties van de liefdadigheidsinstelling zelf. Als je goederen hebt gedoneerd, zoals kleding of meubels, moet je ook de geschatte waarde van die goederen weten.
OmaEmmaOmaEmma answered 2 jaar ago
U kunt een schenking aangeven op uw federale inkomstenbelastingaangifte. U kunt ofwel aftrekposten opvoeren op Schema A of de standaardaftrek nemen. Om een donatie af te trekken, moet u een ontvangstbewijs van de liefdadigheidsinstelling hebben waarop de naam van de liefdadigheidsinstelling en de datum en het bedrag van de donatie vermeld staan. Als je goederen schenkt in plaats van geld, is je aftrek gewoonlijk gebaseerd op wat de goederen waard waren toen je ze schonk. Als u echter goederen met een waarde van meer dan $500 hebt gedoneerd, moet u bij uw aangifte het formulier 8283, Bijdragen aan liefdadigheidsinstellingen anders dan in geld, indienen. Zie IRS-publicatie 526, Bijdragen aan liefdadigheidsinstellingen, voor meer informatie over hoe u donaties aan liefdadigheidsinstellingen moet opgeven.