Vragen bekijkenCategorie: overigis moedervlek gevaarlijk?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
is moedervlek gevaarlijk?
4 Antwoorden
OpaPeterOpaPeter answered 2 jaar ago
Dat hangt af van het type moedervlek. Sommige moedervlekken zijn gewoon een goedaardige verzameling cellen in de huid. Andere kunnen worden veroorzaakt door abnormale groei van bloedvaten in de huid (vasculaire malformaties genoemd). Het ernstigste type moedervlek is een tumor, die goedaardig (niet kankerachtig) of kankerachtig kan zijn. Het hangt dus echt af van het type moedervlek. Als u zich zorgen maakt over uw moedervlek, moet u uw arts raadplegen.
OpaJanOpaJan answered 2 jaar ago
De meeste moedervlekken zijn ongevaarlijk en hoeven niet behandeld te worden. Er zijn echter enkele moedervlekken die in verband kunnen worden gebracht met een verhoogd risico op kanker. Als u een moedervlek hebt die verandert, groeit of bloedt, ga dan meteen naar uw arts.
OpaJaapOpaJaap answered 2 jaar ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag. Hoewel de meeste moedervlekken goedaardig zijn, zijn er een paar zeldzame types die kanker kunnen veroorzaken. Als u zich zorgen maakt over uw moedervlek, kunt u het beste een arts raadplegen.
OmaIngridOmaIngrid answered 2 jaar ago
De meeste moedervlekken zijn goedaardig en vormen geen gevaar voor het individu. Er zijn echter enkele soorten moedervlekken die gevaarlijk kunnen zijn als ze niet worden behandeld. Hemangiomen bijvoorbeeld zijn clusters van abnormale bloedvaten die bij zuigelingen en jonge kinderen snel kunnen groeien en zich verspreiden. Als ze niet behandeld worden, kunnen ze ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder blindheid en hartfalen. Een ander type gevaarlijke moedervlek is een wijnvlek, een vlek die wordt veroorzaakt door een opeenhoping van bloedvaten nabij het huidoppervlak. Deze vlekken kunnen het risico op huidkanker op latere leeftijd vergroten.