Vragen bekijkenCategorie: gezondheidis mijn heup gebroken?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
is mijn heup gebroken?
3 Antwoorden
OpaRinusOpaRinus answered 2 jaar ago
Het is moeilijk om een gebroken heup vast te stellen zonder een röntgenfoto. Enkele symptomen van een gebroken heup zijn echter moeilijk lopen, geen gewicht kunnen dragen op het getroffen been en pijn in de lies, dij of bil. Als u een van deze symptomen ervaart, ga dan onmiddellijk naar een arts. Als het geen gebroken heup is, zijn er andere mogelijke oorzaken van uw pijn, zoals spierkrampen, artritis of zenuwbeknelling. Nogmaals, het is het beste om een arts te raadplegen voor een nauwkeurige diagnose en een behandelingsplan.
OmaElineOmaEline answered 2 jaar ago
Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag - het hangt af van de ernst van uw verwonding en hoeveel schade er aan uw heupgewricht is. Als u een ontwrichting of breuken hebt opgelopen, dan is het waarschijnlijk dat uw heup gebroken is. Als u echter slechts een lichte verstuiking of verrekking hebt opgelopen, is het minder waarschijnlijk dat uw heup echt gebroken is. Alleen een opgeleide arts kan u een definitief antwoord geven, dus als u niet zeker bent, kunt u het beste een arts raadplegen.
OpaAlfredOpaAlfred answered 2 jaar ago
Het is onmogelijk om dat zonder onderzoek te zeggen, maar enkele van de symptomen van een gebroken heup zijn pijn in de lies of in het bovenbeen, moeilijkheden om gewicht te zetten op het getroffen been en stijfheid in het gewricht. Als u een of meer van deze symptomen ervaart, kunt u het beste zo snel mogelijk naar een arts gaan.