Vragen bekijkenCategorie: gezondheidis een gebroken heup pijnlijk?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
is een gebroken heup pijnlijk?
3 Antwoorden
OpaLouisOpaLouis answered 2 jaar ago
Dat kan, maar de pijn hangt van veel factoren af, zoals de omvang van de breuk, de leeftijd en de gezondheidstoestand. In het algemeen is een gebroken heup erg pijnlijk omdat het een directe impact heeft op het gewricht waar mensen lopen en gewicht dragen. In sommige gevallen is een operatie nodig om de breuk te verhelpen, in andere gevallen kan het bot na verloop van tijd vanzelf genezen. Tijdens de genezing kunnen er perioden van ongemak en pijn zijn als het lichaam werkt om de breuk te herstellen. Afhankelijk van iemands leeftijd en gezondheidstoestand kan het herstel van een gebroken heup enkele weken tot vele maanden duren.
OpaPaulOpaPaul answered 2 jaar ago
Ja, een gebroken heup kan heel pijnlijk zijn. De pijn kan scherp en plotseling zijn of een doffe pijn. Het kan ook erger worden als u uw been of heup beweegt. U kunt tintelingen of gevoelloosheid in uw been of voet voelen. Soms melden mensen dat ze het gevoel hebben dat ze gaan flauwvallen.
OpaRinusOpaRinus answered 2 jaar ago
Dat kan. Een gebroken heup is een ernstig letsel dat veel pijn kan veroorzaken. De ernst van de pijn hangt af van een aantal factoren, waaronder de plaats en omvang van de breuk, maar ook de leeftijd en gezondheid van de persoon die de breuk heeft opgelopen. In het algemeen hebben jongere mensen na een heupfractuur meer pijn dan oudere mensen.