Avatargast Staf asked 2 jaar ago
is bmi onzin?
3 Antwoorden
OpaJohnOpaJohn answered 2 jaar ago
BMI (Body Mass Index) is een maat voor het lichaamsvet die wordt gebruikt om te schatten hoe gezond iemands gewicht is. De BMI wordt berekend door het gewicht van een persoon in kilo's te delen door de lengte in meters in het kwadraat. Een BMI van 18,5-24,9 wordt als gezond beschouwd, 25-29,9 is overgewicht, en 30 en meer is obesitas. Hoewel de BMI een nuttig instrument kan zijn om je een algemeen idee te geven van hoe gezond je gewicht is, is het niet perfect. Het houdt bijvoorbeeld geen rekening met spiermassa of botdichtheid, dus iemand die gespierd is of een hoge botdichtheid heeft, kan een hoge BMI hebben ook al heeft hij geen overgewicht of obesitas.
OpaJaapOpaJaap answered 2 jaar ago
BMI is geen onzin, maar het is een zeer grove maatstaf voor de lichaamssamenstelling. De BMI wordt berekend door het gewicht (in kilo's) te delen door de lengte (in meters) in het kwadraat. Het is dus eigenlijk een maat voor hoe zwaar je bent voor je lengte. Hoewel de BMI je een algemeen idee kan geven van hoe gezond je gewicht is, houdt het geen rekening met zaken als spiermassa en lichaamsvetpercentage. Dit betekent dat iemand die dun is maar veel spiermassa heeft een hoog BMI kan hebben, terwijl iemand die te zwaar is maar veel lichaamsvet heeft een laag BMI kan hebben.
OmaIngridOmaIngrid answered 2 jaar ago
Ja, BMI (body mass index) is onzin. Het is een volkomen willekeurig getal dat geen verband houdt met gezondheid of fitheid. Het enige wat het je vertelt is hoeveel je weegt in verhouding tot je lengte. Dat is alles. Het zegt niets over je lichaamsvetpercentage of spiermassa of botdichtheid of iets anders dat er echt toe doet als het op gezondheid aankomt. BMI is ontworpen door een Belgische statisticus in de jaren 1800 als een manier om populaties te beschrijven, niet individuen. Het was nooit de bedoeling dat het gebruikt zou worden om iemands gezondheid te beoordelen. Toch is het in de loop der jaren op de een of andere manier de meest gebruikte maatstaf geworden om te meten of iemand overgewicht of obesitas heeft.