Vragen bekijkenCategorie: overighoe vraag ik aow aan vanuit het buitenland?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
hoe vraag ik aow aan vanuit het buitenland?
3 Antwoorden
OpaErikOpaErik answered 2 jaar ago
Het antwoord op deze vraag hangt af van het land waar u op dat moment woont. Bent u Nederlander en woont u in het buitenland, dan kunt u contact opnemen met de Nederlandse ambassade of het consulaat in het land waar u woont voor meer informatie over het aanvragen van een AOW-pensioen. Bent u geen Nederlander, dan komt u helaas niet in aanmerking voor een AOW-pensioen.
OmaEmmaOmaEmma answered 2 jaar ago
Als u onderdaan bent van een EU/EER-land of Zwitserland, kunt u vanuit het buitenland AOW aanvragen. Dit doet u door een aanvraag in te dienen bij de IND (Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst). Als u geen burger bent van een EU/EER-land of Zwitserland, kunt u AOW aanvragen door eerst een verblijfsvergunning te krijgen. Nadat u een verblijfsvergunning heeft gekregen, kunt u een aanvraag indienen bij de IND.
OpaLouisOpaLouis answered 2 jaar ago
U kunt AOW aanvragen vanuit het buitenland door een aanvraagformulier in te vullen en in te dienen bij de Sociale Verzekeringsbank ( Ziekenfonds ). U moet een bewijs van uw woonplaats in het buitenland en een bewijs van uw nationaliteit overleggen. Zie voor meer informatie de website van de Sociale Verzekeringsbank ( Ziekenfonds ).