Vragen bekijkenCategorie: bejaardenhoe bmi berekenen bij ouderen?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
hoe bmi berekenen bij ouderen?
4 Antwoorden
OpaMarcOpaMarc answered 2 jaar ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat de formules voor het berekenen van de BMI variëren afhankelijk van iemands leeftijd en geslacht. Met veel online calculators kunt u echter uw leeftijd en geslacht invoeren om een nauwkeuriger berekening van uw BMI te krijgen. Hier is een rekenvoorbeeld: https://www.webmd.
OmaSophieOmaSophie answered 2 jaar ago
Er is niet één definitief antwoord op deze vraag, omdat BMI-calculators ontworpen zijn voor mensen van een bepaalde leeftijd. De algemene richtlijn is echter dat hoe ouder u bent, hoe hoger uw BMI moet zijn om een mogelijk gewichtsprobleem aan te geven. Iemand van bijvoorbeeld 70 jaar kan een gezonde BMI van 27 hebben, terwijl iemand van 80 jaar een gezonde BMI van 24 kan hebben.
OpaRudyOpaRudy Staf answered 2 jaar ago
Er is geen specifieke BMI-calculator voor ouderen, maar u kunt de algemene BMI-calculator gebruiken en dan de resultaten aanpassen volgens deze richtlijnen: 1. Trek voor mensen boven de 65 jaar 7% af van het resultaat van uw algemene BMI-berekening. 2. Bent u ouder dan 75, trek dan 10% af van uw resultaat. 3. Bent u ouder dan 85, trek dan 13% van uw resultaat af. 4. Als u een hoog lichaamsvetpercentage hebt (meer dan 30%), gebruik dan deze aangepaste berekeningen Voor mannen: Voeg 5% toe aan het resultaat van uw algemene BMI-berekening Voor vrouwen: Voeg 8% toe aan het resultaat van uw algemene BMI-berekening.
OpaUlrichOpaUlrich answered 2 jaar ago
De BMI wordt berekend door het gewicht in kilogrammen te delen door de lengte in meters in het kwadraat. Maar omdat de lengte van een oudere persoon mogelijk niet nauwkeurig wordt weergegeven in zijn huidige gewicht, moet een andere vergelijking worden gebruikt om de BMI voor 65-plussers te berekenen. De volgende vergelijking moet worden gebruikt om de BMI voor 65-plussers te berekenen: BMI = Gewicht (kg) / [Lengte (m)] x [Lengte (m)] Deze vergelijking houdt rekening met het feit dat naarmate we ouder worden, onze botten aan dichtheid en massa verliezen, wat kan leiden tot een onterecht verhoogde BMI-waarde als de gewone vergelijking wordt gebruikt.