Vragen bekijkenCategorie: gezondheidwelke lichaamstemperatuur is gevaarlijk?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
welke lichaamstemperatuur is gevaarlijk?
4 Antwoorden
OmaEileenOmaEileen answered 2 jaar ago
Een lichaamstemperatuur van 107 graden Fahrenheit of hoger is een potentieel gevaarlijke koorts. Koorts wordt in verband gebracht met een groot aantal ziekten, zoals griep, longontsteking en hersenvliesontsteking. Koorts kan ook worden veroorzaakt door niet-infectieuze aandoeningen, zoals een hitteberoerte. Wanneer de temperatuur van het lichaam te hoog oploopt, kunnen de hersenen en andere organen beschadigd raken. Koorts wordt meestal behandeld met medicijnen zoals acetaminophen of ibuprofen om de lichaamstemperatuur te verlagen. Als u hoge koorts heeft, is het belangrijk om veel te drinken en te rusten. U moet ook naar uw arts gaan als de koorts langer dan drie dagen aanhoudt of als u andere symptomen krijgt.
OpaPietOpaPiet answered 2 jaar ago
Een lichaamstemperatuur van 107 graden Fahrenheit (41,7 graden Celsius) of hoger is gevaarlijk. Wanneer de temperatuur van de hersenen dit niveau bereikt, kunnen ze gaan koken, en dit kan leiden tot blijvende schade of de dood. Als je een lichaamstemperatuur van 40,6 graden Celsius of hoger hebt, heb je koorts. Koorts is de manier waarop uw lichaam een infectie bestrijdt. Het betekent meestal dat uw immuunsysteem hard werkt om de infectie kwijt te raken. De meeste koorts is niet gevaarlijk en gaat vanzelf over. U moet echter een arts raadplegen als uw koorts langer dan 3 dagen aanhoudt of hoger wordt dan 104 graden Fahrenheit (40 graden Celsius).
OpaAlfredOpaAlfred answered 2 jaar ago
Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat verschillende mensen verschillende toleranties hebben voor verschillende temperaturen. Maar een lichaamstemperatuur van 107 graden Fahrenheit of hoger wordt over het algemeen als gevaarlijk beschouwd, vooral als die langer dan een paar uur aanhoudt. Deze hoge temperatuur kan de hersenen en andere organen beschadigen en kan zelfs dodelijk zijn. In extreme gevallen kan de lichaamstemperatuur oplopen tot 109 graden voordat de dood intreedt.
OpaPaulOpaPaul answered 2 jaar ago
Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, want de "gevaarlijke" lichaamstemperatuur varieert van persoon tot persoon. Zo wordt een lichaamstemperatuur van 40°C of hoger voor de meeste mensen als gevaarlijk beschouwd, maar sommige mensen kunnen zonder problemen temperaturen tot 42°C verdragen. Toch zijn er enkele algemene vuistregels die u kunnen helpen bepalen of u een gevaarlijke lichaamstemperatuur heeft: - Koorts wordt over het algemeen beschouwd als een lichaamstemperatuur van 38°C of hoger.